Značaj Pinealne žlijezde i uloga Psihokibernetike Esena u njenom razvoju

Posljednjih godina sve se više govori o značaju Pinealne žljezde (epifize) i njenoj ulozi u fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom zdravlju čovjeka.

Ranije je bila nazivana Pinealno tijelo, a zove se još i epifiza. Sivkaste je boje, nitasta oblika, dužine oko 8 mm, širine oko 4 mm, težine oko 250 mg kod fizički i duhovno zdravog čovjeka. Ima oblik šišarke češera. Znanost kaže da je veličine zrna graška kod zdravog čovjeka. Kod mnogorotkinja je mnogo veća.

Embriološki, Pinealna žlijezda potiče iz Trećeg oka koje se počinje razvijati u ranoj fazi a koje kasnije degenerira. Još uvijek se malo zna o značenju i funkciji te strukture u ljudskom tijelu iako posljednjih godina ima mnogo dostupnih informracija na netu. Pinealna žlijezda se poslije puberteta kod oko 1/3 osoba kalcificira. Do toga dolazi zbog štetnih agensa koji degeneriraju njenu funkciju. (Informacije o tome dostupne su na mnogobrojnim stranicama neta.)

Njezin značaj oduvijek je bio poznat u mnogim mističnim učenjima. Razna ezoterijska učenja u pravilu je zovu ostatkom Trećeg oka. Duhovna praksa razvija Pinealnu žlijezdu. Nažalost, često je tek treba „dovesti u njenu uobičajenu normalnu“ za prosječnog čovjeka a tek nakon toga možemo govoriti o njenom razvoju.

Mistik Hira Ratan Manek popularizirao je gledanje u sunce koje spektrom svoje svijetlosti razvija Pinealnu žlijezdu. Znanstvenici koji su ga pratili nisu mogli negirati njegove tvrdnje. (Informacije su dostupne na netu).

Okušala sam se u gledanju u sunce. Zaista je blagotvorno. Nastojala sam gledati u sunce i kada je ono prekriveno oblacima jer i tada djeluje. Međutim, nije baš poticajno gledati u tmurnu masu oblaka.

Bilo bi zaista dobro da si svi mogu priuštiti gledanje u sunce u prvom satu njegova izlaženja i zadnjem satu prije zalaska. Često, zbog obaveza nismo u mogućnosti . Preostaje nam duhovna praksa i nastojanje da akumuliramo što manje štetnih agensa.

Praksa Psihokibernetike Esene između ostalog podrazumijeva intenzivno akumuliranje sunčeve svjetlosti. Sama po sebi izuzetno razvija Pinealnu žlijezdu a raspolaže i sa mogućnosti direktnog tretmana Pinealne žlijezde. Taj dio procesa u praksi Psihokibernetike Esena, kod naprednog praktikanta, može trajati samo tridesetak sekundi do 2 minute.

Pinealna žlijezda tretira se kod poremećaja kao što su epilepsija, sterilnost, depresija, demencija, gojaznost, hormonalni poremećaj, poremećaj rasta, zloćudna oboljenja, poremećaja koštanog tkiva…

Napredni praktikanti Psihokibernetike Esena imaju razvijenu Pinealnu žlijezdu. Mnogo veću od prosječnog čovjeka današnjice. Svoju redovitu praksu obogaćuju tretmanom Pinealne žlijezde jednom do dva puta tjedno.

Redovitom praksom Psihokibernetike Esena kod naprednih praktikanata se može uočiti i „fizički otisak“ koji ima oblik šišarke češera. Pojavljuje se na čelu, najprije mali, slabo vidljiv a sa vremenom postaje veći i jasniji.

Podijeli